Museum Silkeborg, Blicheregnen

Afstand: 18.99 Km

Museum Silkeborg, Blicheregnen, har til huse i den gamle præstegård i Thorning, hvor præsten og digteren Steen Steensen Blicher var præst i årene 1819 til 1825. I museets udstillinger kan du fordybe dig i digteren St. St. Blichers liv, og noveller og holdninger til samfundet omkring ham. Du kan gå på opdagelse i 1800-tallets barske liv på heden og få mere at vide om bønderne, rakkerne og hosekræmmerne på heden.

Borgerkrig, dyr og digte

Du kan også tage tilbage til den tidlige middelalders voldsomme borgerkrig i udstillingen Kampen om magten - Slaget på Grathe Hede, hvor kimen til det Danmark, vi kender i dag, blev lagt.

I museets dyresamling kan du møde dyr fra hele verden og se nærmere på ørne, pingviner, en enkelt ulv og meget andet.

Museet har skiftende særudstillinger året igennem og arrangerer vandringer, foredrag og det stemningsfulde middelaldermarked. Du kan også tage på tur i landskabet på Blicheregnen med St. St. Blicher i ørene og opleve hans digte og noveller lige der, hvor han fandt inspiration på Digterruten.

Særudstilling - Vendepunkt på Heden

Indtil 19. februar 2023 kan du opleve særudstillingen Vendepunkt på Heden, hvor seks kunstnere udstiller kunst, som er inspireret af landskabet, hedens historie og det nøjsomme liv, som St. St. Blicher også skrev om i sit forfatterskab. Udstillingen er tværgående med både keramik, tekstil og billedkunst.

Se, hvad andre deler på Instagram

#museumsilkeborg #visitsilkeborg #visitaarhusregion

Opdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Museum Silkeborg, Blicheregnen Fotograf: Museum Silkeborg, Blicheregnen Copyright: Museum Silkeborg, Blicheregnen
Slaget på Grathe Hede udstilling Fotograf: Museum Silkeborg
Vendepunkter - særudstilling på Blicheregnens Museum Fotograf: Birgitte Munk Copyright: M.M. Strong, H. Bovbjerg og G. Laugesen