Hjarbæk Fjord

Afstand: 10.73 Km

Hjarbæk Fjord er udpeget som vildtreservat og et fantastisk rigt område for naturmennesker. Her kan du være heldig at se oddere, fiskehejrer, isfugle, flagermus og sæler.

Landskabet omkring Hjarbæk Fjord blev dannet i slutningen af den seneste istid, da området endnu var isdækket. I en periode under afsmeltningen løb vandet fra Midtjylland ud i Hjarbæk Fjord, senere vendte strømmen og gik i stedet til Randers Fjord. Hjarbæk Fjord har i dag tilløb af de fire åer Fiskbæk Å, Jordbro Å, Skals Å og Simested Å.

Livet omkring Hjarbæk Fjord har været præget af de særlige betingelser, naturen har budt fjordlandets befolkning, især med henblik på fiskeri, tangproduktion, mergel og færgefart.

Hjarbæk i dag

Hjarbæk er i dag en lille hyggelig havneby med kro og ishus, livsstilsbutik, campingplads, golfbane og sommerhuse. Du kan også opleve det hyggelige, lille fiskerleje i Kvols.

Kør en tur over Virksunddæmningen og nyd de små charmerende byer og hyggelige steder langs fjorden. Tag en gåtur til Marens Patter, Danmarks smukkest beliggende runddysser og stop også ved Tanghuset i Sundstrup, hvor du kan blive klogere på tangproduktion. Stedet fungerer både som informationscenter og primitivt overnatningssted.

Hjarbæk Fjord

I Hjarbæk kan du nyde den hyggelige kystbystemning. Gå en tur på havnen og oplev de gamle sjægte, der stævner ud på fjorden med de flotte, røde sejl - og ofte med Danmarks smukkeste solnedgang som kulisse.

Læs mere om landsbysamfundene

Sundstrup ved Hjarbæk Fjord

Taarupgaard ved Hjarbæk Fjord

Ulbjerg og Ulbjerg Klint

Se, hvad andre deler på Instagram

#hjarbækfjord #visitviborg #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Hjarbæk Fjord Fotograf: Janne Kragh Pedersen Copyright: VisitViborg
Hjarbæk Strandpark ved Hjarbæk Fjord Fotograf: VisitAarhus Copyright: VisitAarhus