Thorning

Afstand: 18.91 Km

Thorning

Thorning er en by i Midtjylland med 1.007 indbyggere (2014), beliggende i Thorning Sogn nær primærrute 13. Byen ligger i den nordvestlige del af Silkeborg Kommune og hører til Region Midtjylland.

Thorning er beliggende i et bakket landskab, men med kort afstand mod vest til det fladere vestlige Jyllands langstrakte hede- og plantageområder. Herfra er der 22 kilometer til såvel Silkeborg som Viborg.

Med sin beliggenhed på Hærvejen, huser byen et pilgrimshjem, der fungerer som et vandrehjem til folk, der rejser på ruten. Hærvejs Herberget i Thorning har i perioden 2012-2018 taget imod 4600 gæster, og er det mest besøgte af de 14 herberger fra Viborg til den dansk-tyske grænse.

Thorning Kirke ligger som nabo til Sognehus/Herberg og har åben fra 8.00 til 19.00 i sommerhalvåret. I juli måned tilbydes Aftensang kl. 21.00 – 21.30 for herbergs-gæster og lokale under ledelse af sognepræsten og ansatte ved kirken. Kirken har en smuk altertavle, malet af Svend Havsteen-Mikkelsen.

Silkeborg Museum, Blicheregnen, der har til huse i Præstegården, ses en udstilling om præsten, digteren og jægeren Steen Steensen Blicher, der var præst i Thorning fra 1819 til 1825. Egnens historie med Slaget på Grathe hede i 1157 kan ses, og museet rummer også en almueudstilling og en fin fugleudstilling.

Thorning Friluftsspil opfører musicals den første uge i juni.Opdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Fotograf: VisitSilkeborg