Kom tæt på historien
Hærvejen har gennem tiden haft mange navne: Pilgrimsvejen, Oksevejen, Sakservejen, Gammel Viborgvej, Studevejen og Adelvejen.
I forhistorisk tid var Hærvejen en af hovedfærdselsårerne i Jylland, som især pilgrimme, studehandlere og soldater benyttede flittigt. Derfor går Hærvejen også under navne som Oksevejen, Studevejen, Adelvejen og Pilgrimvejen. Hærvejen var flere steder opdelt i en nord- og sydgående retning og det var en fordel, da men dermed undgik trafikpropper.
Derudover har vejens placering på den jyske højderyg haft stor betydning, da de rejsende på den måde slap for at passere for mange vandløb. I løbet af 1800-tallet forsvandt meget af trafikken på hærvejen, da der kom mere moderne transportmetoder til, som jernbaner og hovedveje.
Hærvejen i dag
I dag er Hærvejen en rekreativ rute for jer, der vil vandre eller cykle i historiske spor og samtidig opleve det bedste af den jyske natur. I kan naturligvis dele ruten op i mindre bidder alt efter, hvor langt I ønsker at gå, og langs Hærvejen finder I flere muligheder for at nyde en pause for eksempel på Hotel Egeskoven, hvor I kan få et godt måltid eller noget køligt at drikke, eller I kan ligge vejen forbi Ishuset i Dollerup Bakker, når I vil køles af.
Langs Hærvejen er der også etableret flere overnatningsmuligheder i gamle kroer og på nedlagte landbrug, så i perioden 1. juni til 1. september har I mulighed for at sove under ydmyge forhold og i fællesrum, akkurat som de rejsende gjorde det i middelalderen.
Køb et Hærvejspas
Du kan købe dit Hærvejspas hos HærvejsHerbergerne på hele ruten gennem Danmark. Du kan også bestille det online hjemmefra, inden du begiver dig afsted hos Eventyrsport.
Se folder om overnatning på herberg langs Hærvejen.
Besøg også www.haervej.dk og find nyttige informationer, og planlæg din tur ved hjælp af online kortmateriale og etapebeskrivelser.
Se, hvad andre deler på Instagram
#hærvejen #haervejen #visitaarhusregion
Opdateret af: VisitAarhus | info@visitaarhus.com