Dollerup Bakker

Afstand: 10.12 Km

Dollerup Bakker er et storslået naturområde i Midtjylland 10 km syd for Viborg. De lyngklædte bakker ligger ved landsbyen Dollerup, og det er også her du finder Hald Sø, som er en af Danmarks dybeste søer. 

Dollerup Bakker liger på kanten af israndslinjen, der skiller det flade Vestjylland fra det kuperede Østjylland, som blev dannet for ca. 17.000 år siden under den sidste istid. Der er derfor store højdeforskelle i området. Områdets højeste sted er 63 meter over havoverfladen og herfra er der en storslået udsigt over den sydlige og østlige del af Hald Sø.

Dollerup Bakker et dejligt udflugtssted og ideelt til vandreture i det bakkede landskab. I området ligger også Dollerup Ishus, og der er gode muligheder for parkering på parkeringspladsen på Ravnsbjergvej.

Følg i fodsporene af ...

Dollerup Bakker er et fantastisk område at vandre eller cykle i.

Maria, der har bloggen Curlycamper.dk, har haft sin kæreste og hund med på vandretur i Dollerup Bakker. Læs Marias tur-beskrivelse her. 

Line Wagener, der har bloggen alleud.dk, har skrevet en guide til fire korte vandreruter i Dollerup Bakker og Hald Sø-området. Alle ture kan gennemføres på 1-2 timer. Læs Lines guide her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#dollerupbakker #visitviborg #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Efterårsstemning ved Hald Sø fra Dollerup Bakker Fotograf: Janne Kragh Pedersen Copyright: Janne Kragh Pedersen
Hald Sø og Dollerup Bakker Fotograf: VisitViborg Copyright: VisitViborg
Hald og Dollerup Bakker Fotograf: VisitViborg Copyright: VisitViborg
Hald og Dollerup Bakker oppe fra Fotograf: VisitViborg Copyright: VisitViborg
Hald og Dollerup Bakker Fotograf: VisitViborg Copyright: VisitViborg