Blicheregnen på Museum Silkeborg

Afstand: 18.99 Km

Blicheregnen museum finder du i den gamle præstegård i Thorning tæt på Silkeborg, hvor præsten og digteren Steen Steensen Blicher var præst i årene 1819 til 1825. Blicheregnens Museum er i dag en del af Museum Silkeborg.

St. St. Blichers liv

I udstillingerne på Blickeregnens museum kan du fordybe dig i digteren St. St. Blichers liv, og de mange noveller og holdninger til samfundet omkring ham. Du kan gå på opdagelse i 1800-tallets barske liv på heden og få mere at vide om bønderne, rakkerne og hosekræmmerne på heden.

Da grundstenen blev lagt for Danmark

Du kan også tage tilbage til den tidlige middelalders voldsomme borgerkrig i udstillingen Kampen om magten - Slaget på Grathe Hede, hvor kimen til det Danmark, vi kender i dag, blev lagt.

En samling af dyr

I museets dyresamling kan du møde dyr fra hele verden og se nærmere på ørne, pingviner, en enkelt ulv og mange flere.

Særudstillinger

Museet har skiftende særudstillinger året igennem og arrangerer vandringer, foredrag og det stemningsfulde middelaldermarked. Du kan også tage på tur i landskabet på Blicheregnen med St. St. Blicher i ørene og opleve hans digte og noveller lige der, hvor han fandt inspiration på Digterruten.

Se, hvad andre deler på Instagram

#blicheregnensmuseum #visitsilkeborg #visitaarhusregionOpdateret af: VisitAarhus  | info@visitaarhus.com
Slaget på Grathe Hede udstilling Fotograf: Museum Silkeborg
Vendepunkter - særudstilling på Blicheregnens Museum Fotograf: Birgitte Munk Copyright: M.M. Strong, H. Bovbjerg og G. Laugesen
Museum Silkeborg, Blicheregnen Fotograf: Museum Silkeborg, Blicheregnen Copyright: Museum Silkeborg, Blicheregnen